Скорпион

Понеделник - петък, 13.00 ч.
Скорпион
Година: 2014 Режисьор: Сам Хил, Милан Чейлов и др. Участват: Илайс Гейбъл, Робърт Патрик, Катрин Макфий, Еди Кей Томас, Джейдин Уонг, Ари Стъдам и др. Оригинално заглавие: Scorpion

 

Високооктановият сериал „Скорпион“ е вдъхновен от истинската история на ирландеца Уолтър О’Брайън, човекът с един от най-високия коефициент на интелигентност в света. На 13 години той се явява на IQ тест и събира 197 точки, които надхвърлят резултата на Айнщайн. През същата година компютърният гений успява да хакне компютърната система на НАСА. По-късно, е посрещнат от САЩ с виза EB 1-1 за „изключителни способности“, каквато е била предоставена и на самия Айнщайн. Брилянтният му ум и технологични умения помагат в определянето на заподозрените за бомбения атентат по време на Бостънския маратон. Той споделя, че е помогнал на ФБР да се фокусират върху братя Църнаеви.
 
Ролята на О’Брайън е поверена на Илайс Гейбъл, който участва в „Игра на тронове“ и „Интерстелар“. В сериала ексцентричният гений събира екип от брилянтни умове, последна линия в защитата срещу високотехнологични заплахи за глобалната сигурност. Агентът от държавния департамент по сигурността Кеб Гало им осигурява перфектната работа, която да им даде възможност да проявят уменията си с пълна сила. В ролята на агент Гало ще гледаме Робърт Патрик, по-известен като терминатора Т-1000. В екипа от гении има и една обикновена жена, самотна майка на 9-годишно момче. Тя е сервитьорка и едва свързва двата края, когато среща О'Брайън и екипа му в пилотния епизод. Нейната задача е да помогне на екипа да общува с нормални хора, като научава от Уолтър, че синът й не е дете със затруднения, а всъщност е гений. Д-р Тобиас е гениален поведенчески психиатър, който лесно „разчита“ хората. Той е пристрастен към хазарта и влюбен в Хепи Куин. „Щастливата Кралица“ е блестящ машинен инженер, който може да поправи всичко, тя е и единствената жена-гений в екипа. Силвестър Дод е гениален математик и статистик, изключително чувствителен и тревожен тип.

 

Коментари

Програма

    Виж цялата програма